Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Get the Flash Player to see this player.

Neva Masquerade on Siperiankissan sisarrotu. FIFE hyväksyi sen omaksi rodukseen vuonna 2010

Siperiankissan historia juontuu 1600-luvulle Siperian kylmiin metsiin. Siperian kylmässä ilmastossa rotu jalostui ja sille kehittyi kissoille tyypillinen kolminkertainen karvapeite. Turkki ei takkuunnu helposti ja sille riittää kaksi harjausta viikossa pitämään sen takuttomana.

Naamiovariantteja alettiin nimittää (Pietarin) Neva-joen mukaisesti ja Masquerade-nimitys tuli "maskista". Pennut syntyvät kaikki valkoisina, mutta saavat myöhemmin naamion,kuviottoman tai kuviollisen.

Nevalla, naamiokissoilla , on siniset silmät ja tummemmat naama, korvat, häntä ja jalat) Toisilla "pointit" ovat hyvin huomaamattomia. Neva Masqueraden rotumääritelmä on sama kuin Siperiankissan lukuunottamatta silmien ja turkin väritystä. 

 

Nevan rakenne on massiivinen. Myös pää on massiivinen. Nevalla on vahva luusto ja se on hyvin lihaksikas. Kaula on voimakas, rinta leveä ja vartalo sopusuhtainen. Nevoilla on vahvat jalat ja tassut ovat suuret ja pyöreät. Tassuissa varpaiden välissä on tupsut.  Häntä on paksu ja tuuhea. Samoin Nevan turkki on hyvin tuuhea ja päällysturkki on vettähylkivä, hieman karkeantuntuinen.   Wikipedian mukaan Siperiankissoilla karvanlähtö tapahtuu kerran tai kaksi vuodessa; talviturkki lopputalvesta ja "pienempi" karvanlähtö loppukesästä.

Naaras on pienempi ja aktiivisempi,uteliaampi  kuin uros. Ne ovat energisiä,älykkäitä.Oppivat esim.noutamaan palloa.

Muhkean turkin alla asustaa hempeä neiti tai oman arvonsa tunteva halinalle herra.Oma lauma,ihmiset,muut eläimet mukaan lukien ovat kaikki kaikessa nevalle.

Neva on hyvin kiintynyt perheensä.

 

 

Nevan rotumääritelmä:

 

 

 

 

 

 

 

 

©2019 SiniTaigan - suntuubi.com